Hoe de juiste winkelinrichting zorgt voor succes

Hoe de juiste winkelinrichting zorgt voor succes

In een tijd waarin steeds meer mensen online hun aankopen doen, is het voor winkeleigenaren vaak lastig om hun hoofd boven water te houden. Toch zijn er gelukkig nog volop winkels die het prima doen, juist ook exemplaren die geen onderdeel zijn van een grote keten. Hoe kunnen zij zich onderscheiden en zorgen dat hun winkel een succes wordt en blijft?

Voor de schermen

Om te zorgen dat je winkel kan blijven bestaan, is het uiteraard vooral belangrijk om genoeg klanten te trekken. Hoe je dit doet, dat is natuurlijk per soort winkel verschillend. De overeenkomstige factor is echter authenticiteit. Run de winkel op jouw manier, wees uniek en eigen, zodat mensen weten dat ze bij jou iets kunnen krijgen dat ze nergens anders kunnen vinden.

Dat kan natuurlijk gaan om de spullen die je verkoopt, maar steeds vaker is het lastig om je hiermee te onderscheiden. Bijna alles dat er in de wereld bestaat is tenslotte via internet te koop, men hoeft er niet per se voor op pad. Zorg dus dat je je klanten meer biedt dan alleen dat product. Zorg dat ze het fijn vinden om bij je in de winkel te komen.


Dat gevoel creëer je in eerste instantie met de juiste inrichting van je winkel. Wil je een gezellige, huiselijke uitstraling die onderscheidend is van andere winkel? Kies dan bijvoorbeeld een winkelinrichting met steigerhout, dat geeft een hoop warmte en sfeer aan je winkel. Zorg er daarnaast voor dat het prettig toeven is door je klanten persoonlijk aan te spreken en een goede band op te bouwen. Beloon loyale klanten, niet per se door hen korting aan te bieden, maar gewoon, door ze te herkennen en eens te vragen hoe het met de kinderen is waar je het vorige keer misschien met ze over gehad hebt. Zorg dat ze zich bijzonder voelen en graag bij je langskomen.

Achter de schermen

Naast een goede inrichting en sfeer voor de schermen, is ook de inrichting achter de schermen van je winkel van groot belang. Zorg ervoor dat je altijd precies weet wat je nog op voorraad hebt liggen en dat je er een goed, overzichtelijk magazijn op nahoudt. Goede magazijnstellingen helpen je om je voorraden overzichtelijk op te bergen, zodat je makkelijk het overzicht kunt behouden. Dit voorkomt dat je te veel spullen bestelt doordat je niet in de gaten hebt dat je nog een doos had staan, maar ook dat voorraden van populaire producten op raken zonder dat je dit in de gaten hebt. Je wilt je klanten tenslotte niet teleurstellen!