Renoveren? Zo zorg je ervoor dat je interieur een geheel blijft

Renoveren? Zo zorg je ervoor dat je interieur een geheel blijft

Ben je van plan om grote renovatiewerkzaamheden aan je woning uit te gaan laten voeren, dan sta je voor een flinke klus. Niet alleen moeten er volop plannen worden gemaakt over wat er precies gesloopt, gebouwd of verbouwd moet worden, ook is het van belang om na de renovatie weer precies de sfeer in je huis te creëren die je graag ziet. Er zijn manieren om dit goed voor elkaar te krijgen.

Vraag hulp

Les 1 voor grote renovaties: vraag om hulp. Het is, tenzij je veel ervaring hebt in de bouw, bijna onmogelijk om een grote verbouwing helemaal zelf uit te voeren. Accepteer dit, en doe alleen de dingen waar je zelf goed in bent. Dat kan betekenen dat je zelf bijvoorbeeld wel sloopwerkzaamheden uitvoert, of zelfs een nieuwe muur plaatst. Het kan ook betekenen dat je de elektra of waterleidingen zelf aanlegt, als dit je specialiteit is. Maar het kan ook betekenen dat je al dit soort werkzaamheden aan vakmensen overlaat, en je zelf uitsluitend bezighoudt met het in kaart brengen wat je wensen precies zijn. Dit is vaak al lastig zat, tenslotte.

Als je op het punt staat te gaan renoveren, is de partij waar je om hulp zal zoeken vaak een aannemer. Let echter wel op dat deze weer vertrekt zodra de ruimte bouwtechnisch klaar is. Zeker als het gaat om een ingrijpende verbouwing, bijvoorbeeld het realiseren van een uitbouw, blijf je daarna nog met veel werk zitten. Want hoe ga je deze nieuwe ruimte inrichten? Hoe geef je hem de sfeer die je voor ogen had? Om na de verbouwing niet met stapels werk en vragen te blijven zitten, kan het beter zijn om de renovatie te laten begeleiden door een binnenhuisarchitect. Een verbouwing is tenslotte meer dan alleen bouwen, het is het aanpassen van je woning, van je thuis.

Van A tot Z

Schakel je een binnenhuisarchitect in, dan zal deze zich van A tot Z met de renovatie bezighouden. Het werk zit er pas op als de nieuwe ruimte volledig klaar en ingericht is, en jij kunt gaan genieten van je ‘nieuwe’ thuis. Woon je in de buurt van Antwerpen, zoek dan een goede interieurarchitect Antwerpen die je vanaf het begin bij je project betrekt. Niet alleen de inrichting, maar ook bijvoorbeeld de plaatsing van ramen en muren geven tenslotte sfeer aan je huis. Zoek vooral een binnenhuisarchitect die bij je past, en jouw wensen begrijpt. Een binnenhuisarchitect Brasschaat kan bijvoorbeeld meer ervaring hebben met villa’s, terwijl er ook experts zijn die zich meer richten op grote appartementen of stadswoningen. De juiste match zorgt ervoor dat het eindresultaat precies bij je past!